Samsung Galaxy Tab 2 ni tiba-tiba hang pulak !

          Kisah ni sebenarnya berlaku malam tadi. Tengah sedap main clash of clans, tiba-tiba je tab ni hang. Perghh! Siapa yang tak tension kalau phone kita hang kan? Kalau phone biasa, senang la sikit sebab kita boleh cabut bateri kat belakang dia je. Tapi kalau pakai galaxy tab, macam mana nak cabut bateri dia! 




          Sebenarnya, sebelum ni ada la dalam 2-3 kali jugak tab ni hang. Biasa la, kalau pakai produk Samsung, ramai orang cakap mesti ada hang punyalah. Kawan mal yang pakai tab pun, bila nampak tab Mal hang hari tu, dia cakap, "ala. kau rilek je. tab mak aku pun selalu hang jugak. cara dia senang je. kau tunggu je sampai dia habis bateri". Emm, cara ni memang la berfungsi. Tapi masalahnya macam mana kalau bateri kita banyak lagi? Bateri tab ni dah la besar so dia boleh tahan lama. Sanggup ke kita nak tunggu lama-lama semata-mata nak tunggu bateri dia habis?

         Alhamdulillah la sebab malam tadi walaupun tab Mal hang lagi sekali, tiba-tiba Allah bag ipetunjuk kat Mal cara nak restart balik tab tu. Cara dia senang je. Tekan je button on/off tu lama-lama lebih kurang 15 saat camtu. Lepas tu insyaAllah dia akan restart balik. P/S : cara ni Mal guna untuk tab Mal je. Tak tahu la kalau korang punya tak menjadi. =)

14 comments:

  1. jadi! tq 4 da tips..

    ReplyDelete
  2. thnks 4 da tip...cuak da tdi tibe2 je tab freeze

    ReplyDelete
  3. nak try buat balik umah jap g.... bengang punye pasal, x bawak tablet arini.... nak hang sangat kan... dok la kt umah sorang2.....

    ReplyDelete
  4. bagus.. berguna. kalau tak mati akal jugak gue

    ReplyDelete
  5. jadi la . tkasih. semoga bertambah ilmu.

    ReplyDelete
  6. wahhhh...menjadi menjadi...terima kasih

    ReplyDelete
  7. askum mal thanks share good tips nih .

    tab saya dah 24 jam hang ..meroyan dibuatnya macam dah tak boleyh fikir apa dah sebab dalam tab ada mcm2 ..nasib lha search ada good infomation nih ,
    thanks mal :)

    ReplyDelete
  8. Tq! Anak2 main game..tgk2 hang. Nasib google dpt info ni dari mail :)

    ReplyDelete
  9. Tq! Anak2 main game..tgk2 hang. Nasib google dpt info ni dari mail :)

    ReplyDelete
  10. Tq... skli try blh pulak tkn off lme2 .. hehe nsib baik boleh..kalau mati lah nak ..

    ReplyDelete
  11. Manjadi thanks mal..lega sikit telinga ni..dia hang masa tgh dgr lagu..pergh bunyi dia bingit gila.

    ReplyDelete
  12. Manjadi thanks mal..lega sikit telinga ni..dia hang masa tgh dgr lagu..pergh bunyi dia bingit gila.

    ReplyDelete
  13. Tq tips. Tab mak hang tetiba. Jumpa plk tips mal.

    ReplyDelete